Kunst Verklaard

Mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds van de gemeente Schagen komt Martin Koolhoven naar het theater. Op deze avond, georganiseerd door Filmtheater De Luxe, licht de gelauwerde filmmaker zijn opvattingen toe over film.

Martin Koolhoven! In de reeks Kunst Verklaard komt deze bekendste Nederlandse filmmaker naar het Scagon. Koolhoven, maker van succesfilms als ’Het Schnitzelparadijs’ en ’Oorlogswinter’, naar het boek van Jan Terlouw.

Datum: maandag 25 maart 2019 Aanvang: 20. 00 uur
Entree: € 15,00 en CJP € 7,50

(Eindtijd programma: 21.40 uur)

Reeds drie maal werd werk van deze cineast onderscheiden met een Gouden Kalf. Het laatst voor de unieke Western ’Brimstone’ uit 2016, met in de internationale  rolbezetting onder meer Carice van Houten. Een prachtige journalistieke volzin in HP/De Tijd achtervolgt hem inmiddels als een cliché: ,,Praat vijf minuten met hem over film en het wordt duidelijk dat waar is wat op de Filmacademie over hem wordt beweerd: Bij Martin Koolhoven stroomt celluloid door zijn aderen". Nu nog vers in het geheugen: ’De kijk van Koolhoven’, een tv-serie, uitgezonden door de VPRO.
Deze avond zal Koolhoven zijn opvattingen over film verduidelijken met interessante en pakkende fragmenten. Ook hierbij zal zijn oog voor detail niet ontbreken.

 

Kies uw kaartjes voor:
 » ma 25 mrt 2019, 20:00