Kunst Verklaard

FUSE: verrassend strijkkwartet gecompleteerd door contrabas en percussie. Zes jonge, professionele musici, zowel klassiek als modern geschoold, vormen samen een  verfrissende schakel die muzikale genres koppelt in een uniek eigen geluid!

Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Cultuurfonds van de Gemeente Schagen, ditmaal in de reeks Kunst Verklaard een optreden door FUSE, de ’huisband’ van het tv-programma Podium Witteman.

Datum: dinsdag 23 april 2019
Aanvang: 20.00 uur!
Entree: € 15,00  CJP € 7,50

Fuse heeft dat geheimzinnige ’meer’ dat je niet kunt zien’, schreef NRC eind december over de band. Fuse is die unieke combinatie van gevoel en een fotografisch geheugen voor klassieke muziek en van fijnzinnige onderlinge afstemming. Van jonge, brutale eigenzinnigheid en vooral van verantwoorde keuzes. Als groep virtuoos, aanstekelijk op elkaar ingespeeld en overtuigend enthousiast over de muziek die ze voorschotelen. Als zie je Fuse slechts, dan hoor je al muziek. Fuse is ook het ideale verbindingsteken tussen jong elan, jazz en klassieke muziek. Inspirerend voor de jeugd. Vandaar dat muziekschool Da Capo bij deze voorstelling de ideale aanjager is. Speciaal voor die jeugd gaat Fuse deze avond ook wat dieper in op muzikale achtergronden en op hun inspiratiebronnen.


Het optreden wordt georganiseerd door Markt18 in het kader van Kunst Verklaard

Kies uw kaartjes voor:
 » di 23 apr 2019, 20:15