Pinter’s OMERTA

’Pinter’s Omerta’  debuutproductie HUIS VAN THEATER

’’Ik geloof dat niemand het huis uitgaat…’’

Huis van Theater is een nieuw, semi-professioneel theatercollectief dat vanuit bestaand repertoire vernieuwende en brutale voorstellingen wil maken. Spelers en makers hebben de Toneelschool, een regieopleiding of een film-acteursopleiding afgerond. In deze eerste productie verbindt Huis van Theater twee kortere werken van de Britse Nobelprijswinnaar Harold Pinter: ‘Family Voices’ en ‘De Dienstlift’.

zaterdag 8 december 2018 Aanvang: 20.15 uur
zondag  9 december 2018  Aanvang: matinee 14.30 uur

Entree: € 15,00

Door te zoeken naar de samenhang tussen beide eenakters is er een unieke nieuwe voorstelling ontstaan die nu voor het eerst als één geheel te ervaren is. Ook in ‘Pinter’s Omerta’ spelen dreiging, beklemming en verwarring een grote rol. Maar, door het absurde van de situatie en de typisch ‘Pinteriaanse’ dialogen, is het ook een stuk met een dosis (zwarte) humor. Harold Pinter, in 2005, drie jaar voor zijn overlijden, onderscheiden met de Nobelprijs voor Literatuur,  was een van de meest vooraanstaande toneelschrijvers van na de Tweede Wereldoorlog. Kenmerkend voor zijn werk is dat de handeling zich meestal afspeelt in een besloten ruimte en dat de personages in hun veiligheid bedreigd worden door onverklaarbare vijandigheden van een buitenstaander.

Spel en regie: Bastiaan Toorenent, Yannick Weermeijer en Nico Meurs.

 

 

Kies uw kaartjes voor:
 » za 08 dec 2018, 20:15
 » zo 09 dec 2018, 14:30