ALKMAARSE BIG BAND

De Alkmaarse Big Band presenteert jaarlijks Galaoptreden ditmaal in Schagen

De Alkmaarse Big Band is opgericht in 1964. In de eerste periode van het bestaan werden vooral instrumentale nummers gespeeld. Sinds twintig jaar heeft ook de zang een vaste plek in het repertoire gekregen. De band heeft zich, als amateurorkest, inmiddels ontpopt als een ware kweekvijver voor talent.

Datum: zondag 27 mei 2018
Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 10,00

(eindtijd concert 17.00 u)

Dirigent van de band is Erik Blok, een man die zijn sporen in de Alkmaarse jazz scene al jaren heeft verdiend. Onder zijn leiding wordt gespeeld met gevoel voor traditie. Uitgaande van de klassieke Bigband jazz uit de tijd van Count Basie, zoekt de band naar originaliteit binnen die traditie. Mede daardoor komen nu ook swing, funk, opzwepende latin groove en prachtige, intieme ballades voorbij. De Alkmaarse Big Band  speelt een uitdagend repertoire dat verder gaat dan de standaard big band-stukken. Hierin worden ook eigen composities ten gehore gebracht. Zowel technisch als muzikaal worden risico’s niet gemeden.

 

  Alkmaarse Big Band kl
Kies uw kaartjes voor:
 » zo 27 mei 2018, 15:00