5D speelt: handicap in de hoofdrol

5 D presenteert: Toegankelijk theater waarin de handicap een hoofdrol speelt.
Deze voorstelling wordt live door gebarentolken getolkt

Onder regie van artistiek leider Beer Boneschansker presenteert  5 D twee voorstellingen waarin mensen met een handicap centraal staan. Met vooraf  een korte inleiding. Na afloop van de voorstellingen volgt een nagesprek met de spelers en makers onder leiding van journalist Chris Keulemans.

Datum: zaterdag 23 december 2017
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 10,00 / 65+ en CJP: € 7,50

(Eintijd voorstelling: 21.45 uur)

In ’Italië versus Albanië’ spelen Vincent Bendervoet en Nick Bijl  twee voetbalsupporters uit verschillende kampen. Maar wat hen bindt is dat ze allebei  een handicap hebben en door hun supportersgroep zijn achter gelaten. Toch blijken beiden bereid hun maskers af te leggen, eerlijk tegenover elkaar te zijn en hun dromen te delen.

De solovoorstelling ’Semtex’ is zowel komisch als aangrijpend. Eric Heijmans toont hierin zijn wereld en wat hij daarin ervaart! Een man zit voorovergebogen op een stoel. Hij kijkt op. Zijn pretogen. ’Ik ben Eric,’ zegt hij. ‘Ik ben een sterke man van net boven de vijftig. Ik ben niet alleen groot en sterk. Ik ben de man van staal.’ Hij praat alsof er een tennisbal op zijn tong ligt. Als hij opstaat zie je al die spieren aan het werk. Eric is spastisch. Zelfs de kleinste beweging kost kracht.

 
5D Inhuis Festival © Rene den Engelsman
5D Inhuis Festival © Rene den Engelsman
Kies uw kaartjes voor:
 »  za 23 dec 2017, 20:15